Voldoet uw zwembadvloer al aan de nieuwe NEN7909?

Voorkom aansprakelijkheid en handel preventief!

Zwembad

Veilig zwemmen is zowel voor de gast als de ondernemer en exploitant van levensbelang. Of het nu gaat om een sauna- en wellnessbedrijf, een openbaar zwembad, therapeutisch bad of een zwemaccommodatie bij een kampeer- en bungalowbedrijf.

Zeer binnenkort is ook de nieuwe zwemwaterwet of beter gezegd regelgeving voor zweminrichtingen van toepassing. Deze is op diverse punten aangescherpt t.o.v. de vorige wetgeving (1984).

Het gaat hierbij om de wet WHVBZ (= Wet Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden, laatste wijziging in 2000) en het besluit BHVBZ (= Besluit Hygiëne en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden, laatste wijziging in 2000).

Hierdoor dienen beheerders van zwemgelegenheden en/of badinrichtingen o.a. een HVP (Hygiëne en Veiligheidsplan) op te stellen en deze na te streven.

Hierin moet o.a. worden vermeld welke maatregelen zijn getroffen om de slipweerstand van de tegelvloeren rondom de zwembaden/locaties, douche- en kleedruimtes aanzienlijk te reduceren. Tevens zal hieraan een schoonmaakplan moeten worden gekoppeld. Dit o.a. ook ter voorkoming van de opbouw van bacteriën.

Kortom zal dit onderdeel van de HVP ook moeten zorg dragen voor de veiligheid van gasten/bezoekers, werknemers en ook de ondernemers (voorkoming aansprakelijkheid).