Nieuwe norm slipweerstand

20151209_140920Sinds 1 oktober 2015 is de nieuwe norm van kracht:  NEN 7909.

Deze norm  beschrijft de  ”Slipweerstand van beloopbare oppervlakken – Eis en bepalingsmethode”

NEN 7909 geeft de eis ten aanzien van de slipweerstand van horizontale en hellende, beloopbare oppervlakken in een openbare ruimte of arbeidsruimte en de daarbij behorende bepalingsmethode. De dynamische wrijvingscoëfficiënt is een maat voor de slipweerstand en geeft uitsluitsel over de stroefheid van oppervlakken.  Met de in de norm voorgeschreven bepalingsmethode kan ten allen tijde na het in gebruik nemen van het beloopbare oppervlak de actuele slipweerstand worden gemeten en beoordeeld. De methode kan worden uitgevoerd in het laboratorium en op locatie.

FSI International BV heeft als fabrikant van het antiSLIP systeem®, een uniek product/systeem om gladde, vochtige tegelvloeren antislip te maken, e.e.a. wederom uitvoerig laten testen. Deze keer door TCKI (www.tcki.nl), het enige in Nederland geaccrediteerde testcentrum voor alle antislip/stroefheidsmetingen. De testen bewezen de uniekheid van het antiSLIP systeem®.

Inmiddels exporteert FSI International BV het unieke antiSLIP systeem® door de toenemende vraag, niet in de laatste plaats door de groeiende aansprakelijkheid- en claimcultuur, al in vele landen wereldwijd. In Nederland verzorgen wij naast de productie ook de applicatie/uitvoering van te behandelen oppervlaktes incl. stroefheidsmetingen voorzien van rapportages. Denk hierbij aan zwembaden, portieken, entrees, hotels, ziekenhuizen, winkels, verzorgingstehuizen, sauna’s, publieke gebouwen etc. etc.. Kortom overal waar vochtige gladde tegels een gevaar vormen.

De nieuwe Nederlandse norm NEN 7909. Uw preventie op aansprakelijkheid en claims.

zie testen.

Met trots kunnen wij u mededelen dat ons aangeleverde tegel plateau  behandeld met het antiSLIPsysteem ® ruim boven de vast gelegde waarde is uitgekomen.

meer info